Dostupni linkovi

PRIŠTINA


Premijer Kosova Agim Čeku izjavio je da će na sastanku sa posredničkom "trojkom" u Londonu zatražiti razjašnjenje izjave predstavnika Evropske unije Volfganga Išingera da međunarodna zajednica "diže ruke od jasne podrške nezavisnom Kosovu".
"I pored svega, ništa ne može da promeni volju naroda Kosova na putu ka nezavisnosti", rekao je Čeku uoči odlaska u London gde će se prištinska delegacija u sredu sastati sa "trojkom" Kontakt grupe.
Britanski "Indipendent" ocenjuje da međunarodna zajednica "diže ruke od jasne podrške nezavisnosti Kosova". List prenosi ocenu Išingera da je došlo vreme da se "odustane od stavljanja etiketa" i omogući postizanje realističnog rešenje za Kosovo.
"Pokušaćemo da dođemo do rešenja statusa koje će podrazumevati međunarodni nadzor nad Kosovom. Ostavio bih pitanje nezavisnosti otvoreno. Više volim da govorim o snažno nadgledanom statusu", rekao je Išinger londonskom listu.
U Londonu se u utorak sastaju posrednička "trojka" Kontakt grupe za Kosovo i delegacija Srbije.
Glavna tema biće utvrđivanje dnevnog reda za predstojeći direktan sastanak delegacija Beograda i Prištine na najvišem nivou 28. septembra u Njujorku.
XS
SM
MD
LG