Dostupni linkovi

PODGORICA


Direktor podgoričkog dnevnog lista "Vijesti" Željko Ivanović optužio je bivšeg crnogorskog premijera Mila Djukanovicha da stoji iza jutrošnjeg napada na njega.
On je kazao da je napad na njega poruka "Vijestima" da ne mogu više da izlaze takve kakve jesu, već da moraju da se menjaju i poručio da je to "nemoguća misija".
Predsednik Crne Gore Filip Vujanović pozvao je Ivanovića telefonom i oštro osudio napad, zatraživši od policije da pronađe vinovnike. Napad je osudila i Đukanovićeva Demokratska partija socijalista.
Trojica nepoznatih napadača, pretukla su rano jutros Ivanovića u blizini restorana "Ribnica" , u centru Podgorice , gde su "Vijesti" proslavile desetogodišnjicu rada.
On je posle ukazane medicinske pomoći, pušten kući.
Na istom mestu na kome je napadnut Ivanović u oktobru prošle godine napadnut je književnik Jevrem Brković i ubijen njegov telohranitelj Srđan Vojičić.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG