Dostupni linkovi

Vanredna vijest

BANJALUKA


Predsjednici SNSD-a Milorad Dodik, PDP-a Mladen Ivanić, SDS–a Mladen Bosić HDZ-a 1990 Božo Ljubić i HDZ-a BiH Dragan Čović sastaće se danas u blizini Banjaluke kako bi razgovarali o reformi policije, javlja Srna, a prenosi BH Radio 1.
Nakon što su bošnjački i srpski političari u BiH odbacili kompromisni prijedlog o reformi policije, visoki predstavnik Miroslav Lajčak izjavio je da ne odustaje od svog prijedkoga reforme policije jer za to nema pravo.
"To je prijedlog međunarodne zajednice, prijedlog koji je izbalansiran i koji ima podršku svih međunarodnih aktera, koji daje šansu da se postigne kompromis. Potrebno je samo malo dobre volje i spremnosti za taj kompromis i da se razmišlja o interesima ove države", izjavio je Lajčak.
Gostujući u Dnevniku Federalne televizije, Lajčak je rekao kako je njegov prijedlog još na stolu, te da očekuje ozbiljno ponašanje svojih partnera u pregovorima o ovom reformskom procesu.
SAD i EU krikovali su političare u BiH zbog odbijanja da prihvate predlog sporazuma o reformi policije.
Komesar EU za proširenje Oli Ren kazao da će se time potkopati napori za približavanje BiH Uniji.
  • 16x9 Image

    Lejla Sarić

    Diplomirani žurnalista. U novinarstvu od 1996, a u sarajevskoj redakciji RSE od 2002. kao novinar za radijski program i TV Liberty, te urednik vijesti. Od 2005. godine je urednik i web master internet stranice Radija Slobodna Evropa, a od 2016. regionalni web urednik za Balkanski servis.

XS
SM
MD
LG