Dostupni linkovi

Žene izgovore 16 tisuća riječi dnevno


Naši ispitanici su nosili kasetofone nekoliko dana i mi smo nakon toga pretvorili sve zvučne zapise u tekst. Tekstovi su se onda analizirali shodno pitanjima na koje smo pokušali odgovoriti," kaže profesor Pennebaker. "U tri analizirane studije žene su izgovorile samo nešto malo više riječi od muškaraca. U druge tri, više su riječi izgovorili muškarci. U prosjeku, oba su spola izgovorila oko 16.000 riječi dnevno. Razlika nije imala statističku znakovitost," kaže dr. Pennebaker. Ako je dakle suditi po ovom istraživanju žene nisu veće pričalice od muškaraca. Ali, braćo muškarci, ne gubite nadu! Naime, gore izneseni podaci važe za razgovore ISTIH spolova! Dakle, kad muškarci razgovaraju sa ženama – ne zna se ko više govori, još nema studije na tu temu. To je naša zadnja šansa!

Agencija Associated Press je objavila zabrinjavajuće podatke nakon istraživanja 57 različith programa čiji je cilj zdrava dječja ishrana - samo u četiri slučaja je dokazan uspjeh. Jedan od razloga se definira u tome što djeca na televiziji dnevno, u Americi naravno, vide 21-u TV reklamu za raznu NEZDRAVU hranu. To je točno 7.600 reklama godišnje. Fondacija Kaiser Family napravila je analizu ukupno 8,854 reklama. Ni jedna nije promovirala voće ili povrće. Sve je to, naravno, dalo poticaj vlastima u Kaliforniji da idu u kontraofanzivu. Zabrinuti pogrešnim načinom ishrane kod djece, kalifornijske vlasti će ove godine potrošiti više od milijardu dolara na obrazovanje gradjana na temu zdrave hrane.
Kalifornija je kažu najbogatija država na svijetu. Odatle je i potekla analiza na temu: kako bogataši u svijetu troše novce, točnije, što najviše kupuju. U analizi su računati svi oni koji imaju vlasništva u vrijednosti od najmanje milijun dolara, ali tako da se kuće u kojima žive nisu računale. Navike bogataša u raznim krajevima svijeta su zanimljive. U EVROPI ima gotovo 3 milijuna milijunera. Čak 25% novaca oni potroše na – umjetnička djela. Manje od ostalih troše na – nakit i antikvitete. Jednostavno zato – kažu stručnjaci što im je povijest duža.

U SJEVERNOJ AMERICI najviše vole da troše na automobile, jahte i privatne avione ali ipak, kad se porede sa drugima, neuporedivo najviše troše na antikvitete – čak 19%. Tamo je registrirano 3.2 milijuna milijunera. LATINSKA AMERIKA nije tako bogata sa milijunerima, ima ih “svega” 300.000 - manje nego u Texasu naprimjer. Ali oni, baš kao i Europljani najviše troše na umjetnička djela. Ali dok Europljani vole da kupuju iz čitavog svijeta, Latinoamerikanci najviče kupuju kod kuće. U AZIJI I PACIFIKU ima 2.6 milijuna milijunera. I oni vole jahte, automobile, privatne automobile, ali dosta troše i na nakit. Na BLISKOM ISTOKU, tamo ih je oko 300.000, najviše trose baš - na nakit.

Istraživanje ne kaže ko najviše troši na razna avanturistička putovanja. Valjda svi jednako, ali jedno putovanje koje pripremaju zajedno Rusi i Europljani je nadilazi sve što ja mogu zamislti.. Naime, više od četiri i po tisuće ljude se prijavilo na putovanje koje bukvalno vodi – nigdje! Oni će naime 520 dana provesti u vještačkom svemirskom brodu koji će simulirati ekspediciju na Mars. Niko se, dakle, neće ni pomjeriti iz broda niti će se brod pomjeriti. Ionako je vještački. Od onih 4.500 prijavljenih stručnjaci će izabrati tri puta manje – 1.500.

Čini li vam se da je parkiranje u vašem gradu skupo? Pokušajte se parkirati u u New Yorku. Na Manhattanu, ako hoćete da kupite jedno parkirno mjesto, košta 225.000 dolara. i postoji red čekanja!

I na kraju jedna vijest iz "naših" krajeva. Na pitanje, u jednom istraživanju, da li ste se jučer smijali većina gradjana Srbije odgovorila je - negativno. U stopu, po broju nenasmijanih ljudi, Srbiju prati Bosna i Hercegovina. Bogme imaju se i jedni i drugi čemu – ne smijati.

Email me Nenad Pejic
XS
SM
MD
LG