Dostupni linkovi

PODGORICA


Crnogorska opoziciona koalicija Srpska lista izrazila je u subotu sumnju u tačnost provere Uprave za sprečavanje pranja novca koja je saopštila da je firma čiji je osnivač bivši premijer Milo Đukanović legalno kupila akcije Prve banke u Nikšiću.
Srpska lista je ocenila da se vrh režima u Crnoj Gori "toliko obezobrazio" da pokušava da privikne javnost na legalizaciju velikog stečenog bogatstva.
Uprava je saopštila da je "nedvosmileno utvrđeno" da je podgorička kompanija Kapital invest, čiji je osnivač Đukanović kupila sedam odsto akcija Prve banke za milion i po evra, novcem koji je, kao kredit dobila od jedne londonske poslovne banke.
Prema pisanju podgoričkih "Vijesti", pojedinačno najveći akcionar te banke sa oko 30 odsto kapitala je kompanija "Monte nova" Đukanovićevog brata Aca.

ANTALIJA
Otmičari turskog aviona predali su se vlastima na aerodromu u Antaliji, na jugu Turske, pošto su oslobodili sve putnike i članove posade.
Otmičari, koji su tvrdili da su pripadnici terorističke organizacije Al-Kaida, tražili su da se avion preusmeri ka Iranu ili Siriji, tako da su piloti spustili avion na aerodrom u Antaliji kako bi sipali gorivo.
Oteti putnički avion leteo je iz turskog dela Kipra za Istanbul.
XS
SM
MD
LG