Dostupni linkovi

Vanredna vijest

LIMA


510 poginulih i oko 2000 povredjenih najnoviji je crni bilans razornog potresa koji je u srijedu uveče pogodio Peru. Strahuje se da broj žrtava još veći. Spasilačke ekipe još uvijek tragaju za tijelima ispod ruševina.
Povrijeđeni leže na podovima lokalne bolnice čiji su zidovi porušeni tokom potresa.
Stotine zatvorenika pobjegle su iz lokalnog zatvora nakon što se srušila stara zatvorska zgrada.
Crveni krst je saopštio da će iz Paname poslati avione sa šatorima, i drugim potrepštinama, a peruanske vlasti apelovale su da se davaoci krvi jave bolnicama, kako bi pomogli povrijeđenima.
Američki Institut za geologiju korigovao je izvještaj o jačini zemljotresa sa 7,9 na osam stepeni, a snažni naknadni udari juče su registrovani širom Perua.

HAG
U Haškom tribunalu danas se održava statusna konferencija u postupku protiv lidera Srpske radikalne stranke /SRS/ Vojislava Šešelja, optuženog za zločine nad nesrbima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH počinjene tokom devedesetih godina. Razmatran postignuti napredak u pripremi sudjenja.
Šešelj se nedavno usprotivio prijedlogu sudije Antonetija da suđenje počne u novembru, rekavši da mu Tužilaštvo još nije dostavilo oko 400 000 stranica dokumenata prevedenih na srpski jezik.
  • 16x9 Image

    Mirna Sadiković

    U novinarstvu je od 1994. Na Tuzlanskoj televiziji stiče prva novinarska iskustva kao reporter, a potom radi i kao urednik do 1999. Radila je na OBN televiziji, u sarajevskoj redakciji "Nezavisnih novina", a 2001. postaje dio ekipe Radija Slobodna Evropa. Obrađuje političke i ekonomske teme.

XS
SM
MD
LG