Dostupni linkovi

Vanredna vijest

MOSKVA


Ruskim pravosudnim organima u južnoj republici Adigeji juče se prijavio muškarac koji tvrdi da je pristalica nacional-socijalističkih ideja i da je on na internetu objavio video snimak ubistva dvojice mladića iz Dagestana i Tadžigistana.
Na snimku, koji je ove nedelje podigao prašinu u ruskoj javnosti, su maskirani ljudi koji su se predstavili kao aktivisti Nacional-socijalističke partije Rusije (NSPR).
Snimljena su dvojica muškaraca koji kleče u šumi zavezanih ruku, nad njima je platno s fašističkim znakom – svastikom, a na titlu je napisnao da su porijeklom iz Dagestana i Tadžigistana.
NSPR je objavila početak "oružane borbe protiv crnih kolonista", zatražila "iseljavanje Kavkazaca i Azijata s teritorije Rusije", kao i da se iz zatvora oslobode svi nacional-socijalisti.
  • 16x9 Image

    Mirna Sadiković

    U novinarstvu je od 1994. Na Tuzlanskoj televiziji stiče prva novinarska iskustva kao reporter, a potom radi i kao urednik do 1999. Radila je na OBN televiziji, u sarajevskoj redakciji "Nezavisnih novina", a 2001. postaje dio ekipe Radija Slobodna Evropa. Obrađuje političke i ekonomske teme.

XS
SM
MD
LG