Dostupni linkovi

Đokovićev trijumf u Montrealu


RSE, agencije

Novak Djoković će se od danas vratiti na treće mesto ATP liste, a sledeće nedelje igraće na masters turniru u Sinsinatiju.

Teniserka Ana Ivanović pobednica je teniskog turnira u Los Anđelesu. Ivanovićeva je u ponedeljak u ranim jutarnjim satima, po lokalnom vremenu u finalu pobedila Ruskinju Nađu Petrovu sa 2:0 (7-5, 6-4). 19-ogodisnja Ana Ivanović je ove sezone stigla do finala grend slem turnira u Rolan Garosu i do polufinala u Vimbldonu.

Posle pobede u Los Anđelesu, poboljšaće plasman za jedno mesto i na novoj WTA rang listi biće četvrta igračica sveta.

U nedelju uveče, nekoliko sati pre pobede Ane Ivanović, najbolji teniser Srbije Novak Djoković pobedio je najboljeg svetskog tenisera Rodžera Federera na masters turniru u Montrealu.
"Gledala sam deo njegovog meča. Igrao je zadivljujući tenis pa sam bila motivisana da i ja uradim tako", ispričala je Ivanovićeva.

Još dve znacajne pobede sportista Srbije. Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je titulu u Svetskoj ligi, pošto je u finalu završnog turnira u Berlinu savladala olimpijskog prvaka Mađarsku sa 9:6 (2:2, 4:1, 2:1, 1:2). Time su vaterposliti obezbedili i plasman na Olimpijskim igrama.

A košarskaši su osvojili zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu za juniore u Španiji, pošto su u finalu savladali Grčku sa 92:89 i time dopunili ovu sedmicu sportkih uspeha.
XS
SM
MD
LG