Dostupni linkovi

BEOGRAD


Ministar unutrašnjih poslova Srbije Dragan Jočić izjavio je da je u obračunu policije i maskiranih napadača na putu Lučane-Končulj, na jugu Srbije, poginuo jedan napadacc.
"Sinoć se dogodilo višestruko razbojništvo. Napadači su bili u crnim uniformama, njihovo lice prekriveno fantomkama a bili su naoružani automatskim oružjem i zoljama. Oni su napadali automobile koji su prolazili tom deonicom puta", kazao je Jočić, naglašavajući da su bili napadnuti i građani albanske i srpske nacionalnosti.
Nakon što je na lice mesta došla patrola milicije, napadači su otvorili vatru i na njih, rekao je Jocich i dodao da je ubrzo došao i odred Žandarmerije koji je odgovrio na paljbu.
Predsednik Odbora za ljudska prava u Bujanovcu Šaip Kamberi kaže za Radio Slobodna Evropa da nije dobro što se ovakvi incidenti dešavaju gotovo svake godine i to u zoni koja je najmilitarizovanija u celoj Srbiji.
S druge strane, predsednik opštiskog odbora Demokratske stranke u Bujanovcu, Goran Tašković smtara da je incident kod Končulja najbolji dokaz da ne treba ispuniti zahteve lokalnih albanskih političara i demilitarizovati Jug Srbije:

HAG
Pred Haškim tribunalom u ponedeljak će početi dokazni postupak odbrane na suđenju bivšem predsedniku Srbije Milanu Milutinoviću i petorici optuženih za ratne zločine nad kosovskim Albancima 1999. godine.
Zajedno sa Milutinovićem, za prisilno premeštanje, deportacije,
ubistva i progon oko 800.000 Albanaca sa Kosova 1999. optuženi su tadašnji potpredsednik vlade SRJ Nikola Šainović i generali Dragoljub Ojdanić, Nebojša Pavković, Vladimir Lazarević i Sreten Lukić.
XS
SM
MD
LG