Dostupni linkovi

PRIŠTINA


Lider reformističke partije na Kosovu "Ora" Veton Suroi izjavio je da Priština ulazi u nove pregovore jer je to tražila međunarodna zajednica, ali da neće pregovarati o nezavisnosti Kosova.
On je rekao da ako "Srbija želi, onda ima drugih tema za pregovore, kao što je sudbina nestalih lica, ili vraćanje kosovskog penzionog fonda koji je Srbija uzela".

BEOGRAD
Funkcioner Pakta za stabilnost jugoistične Evrope Goran Svilanović izjavio je da smatra da je sve bliža podela Kosova. U intervjuu za beogradski list Blic on je istakao da je podela Kosova "plan B" Vlade Srbije ukoliko ne uspeju dodatni pregovori Beograda i Prištine o statusu Kosova.
"Vlada Srbije je svesna da čak i ako dođe do proglašenja samostalnosti Kosova, i ako to čak i EU prizna, onda smo u stvari istog trenutka podelili Kosovo, jer nema izgleda da se sever Kosova u bilo kom trenutku integriše u ostatak", rekao je Svilanović.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG