Dostupni linkovi

BEOGRAD


Oko 150 članova porodica nestalih i ubijenih Srba u Hrvatskoj tokom akcije "Oluja" 1995. godine protestvovalo je u subotu ispred hrvatske ambasade u Beogradu, zahtevajuchi rasvetljavanje sudbine nestalih 2.650 lica, i rešavanje pritanja prognanih.
Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica izjavio je povodom godišnjice "Oluje", da "srpski narod nikada neće zaboraviti stravičan prizor etničkog čišćenja, kada je pre 12 godina proteran i sa svojih ognjišta iskorenjen ceo jedan narod - Srbi Krajišnici".
Najduža kolona prognanih koju je Evropa videla posle Drugog svetskog rata zauvek će ostati "svedočanstvo o porazu svih onih kojih su počinili ovaj zločin i koji su za njega odgovorni", navodi se u izjavi Koštunice, koju prenosi Vlada Srbije.
On je prisustvovao parastosu u crkvi Svetog Marka u Beogradu stradalima u akciji "Oluja".
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG