Dostupni linkovi

VAŠINGTON


Britanski premijer Gordon Braun (Brown) danas će se u Vašingtonu, po prvi put u svojstvu premijera, sastati sa američkim predsjednikom Džordžom Bušom (George W. Bush). Braun I Buš će, kako se očekuje, razgovarati o Iraku, a na sastanku će prisustvovati i šef britanske diplomatije Dejvid Miliband (David) i američki državni sekretar Kondoliza Rajs (Condoleezza Rice). Očekuje se da će britanski premijer I američki predsjednik razgovarati i o Kosovu.

MOSKVA
Palestinski predsjednik Mahmud Abas, koji se od jučer nalazi u trodnevnoj posjeti Moskvi, sastaće se danas sa ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejom Lavrovim, a moguć je i susret sa predsjednikom Vladimirom Putinom. Glavna tema razgovora biće situacija na Bliskom istoku, pri čemu će Abas tražiti od Rusije podršku za svoj Fatah koji je u sukobu sa
radikalnim Hamasom.
  • 16x9 Image

    Dženana Karabegović

    Diplomirani žurnalista. Od 1999. prelazi iz Tuzle u Sarajevo, gdje u bh. dopisništvu RSE počinje raditi kao novinarka. Obrađuje političke teme, uređuje i vodi radijske emisije i urednica je magazina TV Liberty.

XS
SM
MD
LG