Dostupni linkovi

"Put lubenica" osvojio Grand Prix u Mađarskoj


Međunarodni žiri festivala proglasio je Schmidtov film najboljim izmedu stotinjak prikazanih filmova. Branku Schmidtu to je šesta glavna nagrada za "Put lubenica", stoji u priopćenju.

Nakon Mađarske, film odlazi na Haifa Film Festival u Izraelu, a uskoro će se distribuirati u Americi i Kanadi.

Središnja tema filma je trgovina ljudima, autori su bili inspirirani tragičnim događajem kada se skupina Kineza utopila, pokušavajući preći iz BiH u Hrvatsku. Uz Krešimira Mikića, kinesku glumicu Sun Mei i Ivu Gregurevića, u filmu glume Leon Lucev, Zijah Sokolović i drugi. Autor glazbe je Miroslav Škoro. Film je nastao u produkciji Telefilma i Hrvatske radiotelevizije.

“Put Lubenica je film koji hrvatsku kinematografiju otvara prema temama koje su zanimljive svijetu. Ispod ovog samo naizgled pretjeranog senzacionalizma ili možda nevinog niza kombinacija koje započinju sa "Put Lubenica je film..." krije se snažna priča i jaka glumačka ekipa. Krije se realističan prikaz Puta Nade jedne Kineskinje i njezinih sunarodnjaka, koji su na ovome svijetu pokušali pronaći jedno novo, ljepše mjesto za život, ali ih je sudbina odvela na mjesto kakvo ni u najgorim snovima nisu sanjali. Balkan...” Piše na web strani posvećenoj ovom filmu.
XS
SM
MD
LG