Dostupni linkovi

Rajsova pozvala Srbiju na saradnju


"Kosovo je bilo glavna tema razgovora. Svi znaju da će Kosovo uskoro biti nezavisno, a mi pozivamo Srbiju na saradnju u narednim mesecima," kazao je neimenovani zvaničnik.

On, međutim, nije pružio više detalja o razgovoru Rajsove i Jeremića.

Šef srpske diplomatije izjavio je sinoć posle sastanka sa američkom državnom sekretarkom da je između Srbije i SAD ponovo uspostavljen konstruktivan dijalog na najvišem nivou i pored međusobnih razlika po pitanju Kosova.

Jeremić je naglasio i da u razgovoru sa Rajsovom nije postignuta saglasnost oko toga šta je idealno rešenje za status Kosova.

Kondoliza Rajs se u ponedeljak u Vašingtonu sastala i s kosovskim liderima, kojima je prenela da SAD ostaju pri stavu da Kosovo treba da bude nezavisno i istovremeno ih pozvala na strpljenje.

Jeremić je u četvrtak razgovorao sa rukovodstvom Demokratske i Republikanske stranke u Predstavničkom domu i Senatu američkog Kongresa, kao i sa predsednicima svih značajnijih odobora oba doma.

Od njih je tražio da ne dozvole da Senat i Predstavnički dom usvoje rezoluciju kojom bi se dala podrška nezavisnosti Kosova.
XS
SM
MD
LG