Dostupni linkovi

KANDAHAR


NATO i afganistanska vojska sukobili su se sa talibanskim militantima u provinciji Helmand. U zračnim udarima poginoli su deseci ljudi. Informacije o broju poginulih su proturječne. Jedan od dužnosnika provincije tvrdi da je poginulo 60 civila, drugi govori o 50 ubijenih talibana i 28 civila. Predstavnici koalicijskih snaga negiraju pogibju civila.

MOJAVE
U velikoj eksploziji na aerodromu u pustinji Mojave u Californiji četvrtak kasno poslije podne poginule su tri osobe, dok su tri u kritičnom stanju. Za sada nije poznat uzrok eksplozije, koja se dogodila na udaljenom dijelu "Avio i svemirske luke Mojave" (Mojave Air and Space Port), istraživačkom centru u pustinji Mojave. Na aerodromu se nalazi baza kompanije "Scaled Composites", koja je napravila prvu privatnu svemirsku letelicu "SpaceShipOne", koja je odletjela u svemir. Kompanija trenutno razvija novi svemirski turistički program

LOS ANGELOS
Terminal aerodroma u Los Angeles evakuiran je pošto je pronađen sumnjivi predmet, za koji se kasnije ispostavilo da je električna igrica, objavili su služeni izvori.
XS
SM
MD
LG