Dostupni linkovi

ZAGREB


U Županijskom sudu u Zagrebu počelo je saslušanje prvih svjedoka na suđenju generalima Rahimu Ademiju i Mirku Norcu za ratne zločine u akciji "Medački džep" 1993. godine. Jarnjak je svjedočenje počeo prisjećanjem na posjetu Gospiću tokom te akcije, u kojoj su, prema tvrdnjama tužiteljstva, Ademi i Norac odgovorni za zločine počinjene nad civilima, te pretjerano i neselektivno granatiranje srpskih sela.
Osim Jarnjaka, pred sudskim vijećem danas bi se trebao pojaviti i bivši zapovjednik specijalne policije HV Mladen Markač, iako kao optuženi za ratne zločine pred Haškim tribunalom, ima zabranu javnih istupa.
Hag je međutim je promijenio odluku i zaključio da Markač može napustiti stan i javno istupiti, ali samo radi svjedočenja u ovom postupku.

DEN HAAG
U Haškom tribunalu nastavlja se suđenje jednom od komandanata "Oslobodilačke vojske Kosova" Ramušu Haradinaju i dvojici njegovih suradnika koji su optuženi za zločine protiv Srba, Roma i "nepodobnih" Albanaca na Kosovu u periodu od 1. ožujka (marta) do 30. rujan (septembra) 1998. godine.
XS
SM
MD
LG