Dostupni linkovi

Vanredna vijest

ZAGREB


Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske objavilo je sinoć da s tržišta privremeno povlači proizvod "Manchmallow classic" , srbijanskog proizvođača, jer je u njemu utvrđena prisutnost bakterija vrste Salmonella spp, te dječiju mliječnu hranu "Babylove Dauermilch" njemačkog proizvođača, zbog povećana broja enterobakterija te preporučuje potrošačima da do objave konačnih rezultata ne konzumiraju te proizvode.

MOSKVA
Rusija je susprendirala sudjelovanje u Sporazumu o konvencionalnim oružanim snagama u Evropi, kojim su 1990. godine uvedena ograničenja klasičnog naoružanja na kontinentu.
Kako je objavljeno iz Kremlja, predsjednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz o suspenziji zbog, kako je navedeno izvanrednih okolnosti, koje se tiču sigurnosti Ruske Federacije i koje zahtijevaju donošenje neodložnih mjera".
Putin je 26. travnja (aprila) najavio u obraćanju skupštini i naciji mogućnost uvodenja moratorija na provodenje Sporazuma, sve dok ga ne ratificiraju zemlje Sjevernoatlantskog saveza.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica Međunarodne novinarske nagrade Lorenzo Natali 2008. koju dodjeljuje Europska komisija u suradnji sa Reporterima bez granica.

XS
SM
MD
LG