Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Rolling Stonesi zapalili budvansku rivijeru


Najstariji rok bend na svijetu održao je u najmlađoj državi na svijetu spektakl za pamćenje. Istoričar umjetnosti Aleksandar Čilikov, koji je inače izjavio da je koncert grupe „The Rolling Stones“ istorijski događaj, jer posle ove godine više neće nastupati uživo, prokomentarisao je:

„Scena je fantastična. Kao neko moderno avangardno odijelo koje je moglo u muzeju slobodno da se izloži.“

U VIP loži, uz crnogorskog predsjednika Filipa Vujanovića, bili su i predsjednik Bugarske Georgi Prvanov i član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović, a u VIP ložama je bila i većina ministara. Jedini koji je opušteno uživao uz binu bio je ministar finansija Igor Lukšić:

„Ja u principu slušam drugu vrstu muzike, ali ‘The Rolling Stones' su nešto što se mora pogledati, jer je to fenomenalan spektakl.“

Posjetioci koncerta su, sto metara dugačku i trideset metara duboku i visoku binu, tešku osam hiljada tona napravljenu od čistog čelika, doživljavali kao “džinovsku pčelu“ ili “pjanog leptira”. Čilikov je izgled bine propratio komentarom “Samo za sebe umjetničko djelo,” i da će pravi doživljaj biti kad padne veče i upale se reflektori.

Na početku koncerta, pevač ove kultne rok grupe, Mik Džeger, pozdravio je publiku riječima: „Dobro veče, Crna Goro!“ a nakon toga su usljedile pesme, većinom stari hitovi dobro paznati publici.

Na koncertu je bilo gostiju iz susjednih zemalja – Albanije, Slovenije, Srbije, uz njih i ostali inostrani posjetioci iz Evrope, a svi su se složili da su „The Rolling Stones“ bili fenomenalni „ne samo kao muzički nastup, već i kao šou“.

O profesionalnosti najvećeg rok benda na svijetu govori i to što iskazuju poštovanje i fanovima sa najjeftinijim ulaznicama, te je tako pokretna bina ušla u publiku oko stotinjak metara, među posjetioce najudaljenije od bine kojima su „Stonesi“ otpjevali nekoliko pjesama.

Bila je to noć za pamćenje, što potvrđuju i riječi Micka Jaggera:

„Kakvo divno veče, fantastična Budvo!“

Prije nastavka turneje „A Bigger Bang“ u Beogradu 14. jula „The Rolling Stones“ iz Budve odlaze u Barselonu gdje će svirati na jednom privatnom partiju.
XS
SM
MD
LG