Dostupni linkovi

SARAJEVO


Americcki kongresmen Kris Smit (Chris Smith) izrazio je bojazan da svet "nije nauccio lekciju iz Srebrenice", kao i da se zloccini i dalje ponavljaju, a da interesovanje za hapssenje optuzzenih za ratne zloccine nikada nije bilo manje.
"Oni koji su krivi za genocid, a na slobodi su, moraju biti privedeni licu pravde i niko ne mozze mirno sedeti dok se to ne desi. Radovan Karadzzich i Ratko Mladich najvechi su zloccinci na svetu i mora im se suditi. Svet se ne sme smiriti dok se to ne desi", izjavio je Smit za "Dnevni avaz".
Americcki kongresmen boravi u poseti BiH. Sinoch mu je u Srebrenici uruccena nagrada "Srebrenica 1995" koja se dodeljuje pojedincima i institucijama za borbu protiv genocida i promociju mira i tolerancije u celom svetu.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG