Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Budvanska plaža spremna za Rolling Stonse


Poznato je da su honorari za nastup poslovna tajna, no tajne ne bi smjelo biti kada je riječ o tome koliko se iz opštinskog budžeta potrošilo na organizaciju koncerta „Rolling Stonse“. Ipak, cifra će biti objavljena nakon spektakla, obećavaju gradski čelnici. I dok je medijskih natpisa o slaboj prodaji ulaznica organizator pograšavao zlonamjernim, sada se zna da je od planiranih 73 hiljade karata prodato dvije trećine i organizator prema izjavi očekuje da će imati od 45- 50 hiljada posjetilaca koncerta na Jazu.

Policija garantuje sigurnost najvećeg ikada održanog spektakla u Crnoj Gori i ističe da će se postarati za apsolutnu bezbednost kako učesnika i izvođača, tako i poznatih i javnih ličnosti i svih ostalih.

Mišo Zec iz budvanske policije kaže da je angažovano preko hiljadu policajaca MUP-a i privatnih sekjuriti agencija:

„Što se tiče broja, angažovano je oko 600 službenika pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i oko 500 privatnog sekjuriti garda obezbjeđenja i tamo imamo, takođe, angažovanu Plovnu jedinicu“.

Domovi zdravlja iz cijele Crne Gore ogranizovani su u deset ljekarskih ekipa koje će večeras biti u pripravnosti tokom koncerta. Direktor budvanskog Doma zdravlja Zoran Špadijer kaže da je angažovano: „Deset specijalizovanih ekipa, ekipa sa reanimobilima, maltene hirurškim ambulantama na točkovima, među kojima će dominirati glavna hirurška ambulanta koju smo dobili, odnosno Dom zdravlja Podgorica“.

Uz 40-ak hiljada posjetilaca, među kojima i onih iz Albanije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, organizator je najavio i državnike iz regiona:

„Mi smo zvali goste iz Hrvatske, Bugarske, Gruzije, dolazi predsjednik Gruzije. Doći će i predsjednik Tadić, doći će komplet Vlada Crne Gore , iz Albanije predsjednik socijalista i gradonačelnik Tirane“.

U Budvi su već i brojne novinarske ekipe. Zanimljiva je bila i reakcija direktora produkcije „Roling Stonsa“ Dejla Šrsejla, kojeg je novinarka iz Srbije pitala da li je imao političke predrasude pri dolasku u Crnu Goru, na šta je on odgovorio:
„Ne. Nema političkih predrasuda. Idemo svuda po svijetu. Tamo gdje je zabava, šou biznis. Nema predrasuda. “

Među novinarima koji će izvještavati o koncertu je i Zdenko Jurin iz Hrvatske koji je bio na koncertu „Roling Stonsa“ u Zagrebu:

„U Zagrebu je to bilo fenomenalno. Hipodrom po prvi put, ja ne znam da li je ijedan svjetski ili domaći bend napunio zagrebački Hipodrom. To je bilo nekih 85 tisuća ljudi. Scenografija megalomanska, ozvučenje odlično, prometa i zakrečenja nije bilo nikakvih, nadam se da neće ni ovdje večeras“.

Producent Raka Marić obećava da neće biti kolapsa, ali da će biti gužve „ Ma, nek’ imamo malo nervoze, ne može se proći bez gužve, stavićemo kamenčić u cipelu.“

U ovom trenutku na Jazu je u toku tonska proba, no bez članova benda koji od sinoć borave u Budvi. Nakon što je završeno montiranje scene organizatori koncerta pogleduju u nebo. Meteorolozi kažu da će tokom večeri biti 29 stepeni, a da je vjerovatnost kiše 10%.
XS
SM
MD
LG