Dostupni linkovi

Vanredna vijest

ISLAMABAD


Komandant specijalnih pakistanskih snaga poginuo je jutros dok je vojska pravila otvore u zidu Crvene džamije u Islamabadu u koju su se povukli radikalni islamski aktivisti, prenose agencije.
Specijalci su eksplozivom pravili otvore u zidu koji okružuje džamiju, nadajući se da će omogućiti da pobjegnu stotine žena i đece, za koje vlasti tvrde da ih aktivisti drže kao taoce.
Portparol vojske rekao je da su aktivisti na vojsku pucali iz dvorišta u kome se nalaze džamija i vjerska škola za đevojčice i ubili komandanta vladinih snaga.
Stotine vojnika od utorka opkoljavaju džamiju Lal Masdžid, poznatu kao Crvena džamija, kada su se naoružani studenti i snage bezbjednosti sukobili poslije višemjesečnih napetosti.
  • 16x9 Image

    Lejla Sarić

    Diplomirani žurnalista. U novinarstvu od 1996, a u sarajevskoj redakciji RSE od 2002. kao novinar za radijski program i TV Liberty, te urednik vijesti. Od 2005. godine je urednik i web master internet stranice Radija Slobodna Evropa, a od 2016. regionalni web urednik za Balkanski servis.

XS
SM
MD
LG