Dostupni linkovi

HAG


Sudsko veće Haškog tribunala odbacilo je zahtev glavne tužiteljice Karle del Ponte da se Rasimu Deliću sudi u BiH. U obrazloženju odluke navodi se da nije u interesu pravde da se u sadašnjoj fazi postupak prekida. Glavna haška tužiteljica Karla del Ponte je samo četiri dana pre početka haškog suđenja bivšem komandantu Armije BiH Rasimu Deliću, zatražila prebacivanje suđenja u BiH a kao glavni razlog za svoj iznenadni zahtev, navela je da je predraspravni sudija usmenim nalogom ograničio Tužilastvu kako broj svedoka koje može izvesti, tako i vreme koje ima na raspolaganju za izvođenje dokaza optužbe. Sudsko veće je odbacilo i zahtev za odlaganje procesa zakazanog za ponedeljak, 9. jula.
Optužnica tereti Delića da je odgovoran za ubistva najmanje 24 bosanak Hrvata u selu Maline 1993. godine koja su počinili strani borci pod njegovom komandom.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG