Dostupni linkovi

Vanredna vijest

The Rolling Stones otkazali domaćim predgrupama


Za pomenute koncerte su već bili dogovoreni nastupi: bh. grupe Regina i legendarne Topićeve grupe Time za budvanski koncert, a na beogradskom koncertu su trebali nastupiti Električni Orgazam i roker Milić Vukašinović sa grupom Mahniti ljubavnici.

Grupa Time je, navode u timu Dade Topića, zbog nastupa na koncertu The Rolling Stonesa otkazala planirana gostovanja u regionu, da bi četiri dana pred koncert saznali da neće nastupiti. Za koncert je Time planirala premijerno izvesti pjesmu »Thank you Mr Rolling Stone“, koju je Dado napisao baš u njihovu čast. U timu Dade Topića kažu kako su ovim pitezom The Rolling Stonesi „pokazali svoju drskost, nipodaštavajući sve što su spomenute grupe stvorile u proteklih tridesetak godina na promociji rocka na ovim prostorima“.
  • 16x9 Image

    Lejla Sarić

    Diplomirani žurnalista. U novinarstvu od 1996, a u sarajevskoj redakciji RSE od 2002. kao novinar za radijski program i TV Liberty, te urednik vijesti. Od 2005. godine je urednik i web master internet stranice Radija Slobodna Evropa, a od 2016. regionalni web urednik za Balkanski servis.

XS
SM
MD
LG