Dostupni linkovi

Vanredna vijest

LONDON


Vlasti Velike Britanije podigle su nivo opasnosti od terorističkih napada na najviši stepen, što ukazuje da prijeti neposredni napad, a ministar unutrašnjih poslova Džeki Smit kazala je da je sigurnost pojačana kao odgovor na tri napada u Londonu i Škotskoj.
Policija je u međuvremenu uhapsila tri osobe osumnjičene za terorizam, a četvrta je pod nadzorom policije u bolnici, poslije udara zapaljenog automobila u terminal aerodroma u Glazgovu i dva spriječena bombaška napada u centru Londona.
Skotland jard je saopštio da su dvije osobe uhapšene u Česiru, u sjevernoj Engleskoj, u zajedničkoj akciji specijalaca iz Londona i Birmingema.
Nakon ovih dešavanja u Velikoj Britaniji, američke vlasti od nedjelje su dodatno podigle nivo sigurnosti na velikim aerodromima, uključujući pojačane policijske patrole i pregled putnika.
Saopšteno je, međutim, da "nema neposredne opasnosti od terorističkih napada na teritoriji SAD".
  • 16x9 Image

    Lejla Sarić

    Diplomirani žurnalista. U novinarstvu od 1996, a u sarajevskoj redakciji RSE od 2002. kao novinar za radijski program i TV Liberty, te urednik vijesti. Od 2005. godine je urednik i web master internet stranice Radija Slobodna Evropa, a od 2016. regionalni web urednik za Balkanski servis.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG