Dostupni linkovi

Vanredna vijest

NJUJORK


Njujorška policija preduzela je čitav niz preventivnih mjera, nakon što je u Londonu otkriven automobil-bomba, uključujući i pojačane kontrole najposjećenijih turističkih atrakcija, poput čuvenog "Tajms skvera", "Vol strita" i sistema podzemne željeznice.
Pojačano policijsko prisustvo primjetno je širom najvećeg američkog grada, a posebni kontrolni punktovi postavljeni su na ulazima u tunele, mostove, garaže, gdje policajci pretražuju sva sumnjiva vozila, prenose agencije.
Policijske snage, opremljene pješadijskim naoružanjem i pancirima, raspoređeni su i širom Menhetna, finansijske četvrti, glavnih autobuskih i željezničkih stanica, i svih objekata za koje se smatra da bi mogli predstavljati potencijalne mete terorista.
  • 16x9 Image

    Lejla Sarić

    Diplomirani žurnalista. U novinarstvu od 1996, a u sarajevskoj redakciji RSE od 2002. kao novinar za radijski program i TV Liberty, te urednik vijesti. Od 2005. godine je urednik i web master internet stranice Radija Slobodna Evropa, a od 2016. regionalni web urednik za Balkanski servis.

XS
SM
MD
LG