Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Mega koncert Roling Stonsa


Producent gostovanja Roling Stonsa na Jazu Raka Marić tvrdi da će sve biti spremno za do sada najveći koncert u Crnoj Gori:

„Zadovoljan sam toliko što smo sve završili na vrijeme. Momentalno smo u situaciji da su građevinski radovi pri kraju, s tim što je montaža trafostanice koja je prije tri dana postavljena u toku. U toku sljedeće sedmice ćemo završiti radove i na vodi i na kanalizaciji i na struji“.

Kako je riječ o do sada najvećem skupu ikada organizovanom u Budvi, osim opštine koja je suorganizator i sufinansijer koncerta, u pripreme su uključene i državne institucije. Samo za bezbijednost biće potrebno angažovati više policajaca nego što ih ima MUP Crne Gore. Gradonačelnik Rajko Kuljača:

„To radi Ministarstvo unutrašnjih poslova i direktno gospodin Veljović je zadužen za obezbjeđenje i za bezbijednost na tom skupu, a moja informacija je da treba skoro četiri hiljade ljudi za obezbjeđenje, što znači skoro više nego što ima MUP Crne Gore, ali sa ljudima koji imaju svoje agencije za obezbjeđenje sa vjerovatno aktiviranjem nekih sportskih kolektiva koji mogu da pomognu u tom dijelu, pa će se to sigurno uspješno završiti“.

Iako je do koncerta ostalo svega dvije sedmice čini se da u Crnoj Gori nema očekivanog interesovanja za kupovinu ulaznica. Producent Raka Marić to negira:

RSE: Kako teče prodaja ulaznica? Govori se o tome da nije neko posebno interesovanje u Crnoj Gori:

MARIĆ: To su baš proizvoljne informacije da ne ide prodaja. Crna Gora ima 600 hiljada stanovnika. Ne može svaki Crnogorac da kupi ulaznicu. Najveći interes je u Srbiji u Beogradu. Momentalno smo prešli 20 hiljada ulaznica, od toga je najviše prodato vani. U Crnoj Gori ide, ide solidno. Prodato je 12 hiljada, a ostalih osam je prodato u zemljama okolo. Sutra nam dolazi delegacije iz Dubrovnika. Oni su kupili 1200 karata prije petnaest dana, dolaze po sljedeću količinu i ja mislim da će u Albaniji imati skoro oko pet hiljada prodatih, a oni imaju deset hiljada rezervacija. Vidjećemo. Glavni udar turista očekujemo od 1.jula koji će biti tu deset, petnaest dana da će oni kupiti najveći broj ulaznica jer će samo u to vrijeme u Budvi da bude oko 120 hiljada stranih gostiju.

RSE: Različiti su komentari na to što je cijena ulaznica smanjena.

MARIĆ: Cijena ulaznica nije uopšte smanjena, nego je uvedena traća kategorija ulaznica to je jedan mali kontingent od tri hiljade ulaznica. Za studente, đake su ulaznice po 35 eura. Na žalost, za te ulaznice uopšte nema interesa. Mi smo prodali samo 700 ili 800 od te tri hiljade.

Nezavnično, ipak, čini se da će zbog neočekivano slabog odziva za kupovinu ulaznica u Crnoj Gori mnoga javna preduzeća, špekulacije kažu po partijskoj direktivi, kupiti i dijeliti ulaznice. To je već učinilo hotelsko preduzeće „Budvanska rivijera“ koja će pokloniti hiljadu ulaznica najboljim učenicima i studentima. Kojih škola i fakulteta nije precizirano.
XS
SM
MD
LG