Dostupni linkovi

BEOGRAD


Specijalni tužilac Srbije za organizovani kriminal Slobodan Radovanović je najavio u izjavi Radio-televiziji B92 pokretanje posebnog postupka ispitivanja političke pozadine ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića.
Odluka je doneta nakon što je najpre bivši ministar unutrašnjih poslova Dušan Mihajlović u ponedeljak rekao Televiziji B92 da smatra da je sa ubistvom povezan bivši šef Biroa Vlade Srbije za komunikacije Vladimir – Beba Popović i nakon što su Popovićevi advokati danas zatražili od specijalnog tužioca da što pre bude utvrđena politička pozadina atentata na premijera Đinđića.
Advokati Biljana Kovačević-Vučo i Rajko Danilović su kao argument izneli da se u medijima iznose ovih dana "opasne i neutemeljene optužbe ... koje su u potpunoj suprotnosti sa onim što je u do sada sprovedenim postupcima utvrđeno ili je u suprotnosti sa već datim svedočenjima pred sudom".
Radio-televizija B92 je saopštila da joj je iz Specijalnog tužilaštva zatražen intrevju koji je Popović, jedan od najbližih saradnika pokojnog premijera, dao tom mediju još 2005. kada je za ubistvo optužio vojsku i službe bezbednosti rekavši i to da je politički kišobran ubistva predstavljao sadašnji premijer Srbije Vojislav Koštunica.
Mila Đinđić, majka pokojnog premijera Srbije, je pozdravila odluku specijalnog tužioca rekavši da smatra nedopustivom kampanju koju je u medijima pokrenuo ministar Mihajlović.
XS
SM
MD
LG