Dostupni linkovi

Vanredna vijest

ZAGREB


U Zagrebu je nastavljeno sudjenje hrvatskim genmeralima Rahimu Ademiju i Mirku Norcu za ratne zločine u Medačkom džepu. Terete se po zapovjednoj odgovornosti za zločine nad civilima te pretjerano i neselektivno granatiranje srpskih sela u kojima su stradali civili. U optužnici su poimenice navedeni svi stradali civili i vojni zarobljenici, od kojih su neki, okrutno zlostavljani i masakrirani.

PODGORICA
Ministar unutarnjih poslova Crne Gore Jusuf Kalamperović naveo je da će crnogorska policija "bez izuzetka" hapsiti haške bjegunce ukoliko se utvrdi da su u Crnoj Gori.
Kalamperović je za današnji podgorički "Dan" kazao da ne zna da li se još neko od haških bjegunaca skriva na teritoriju Crne Gore, ali ukoliko se to utvrdi , "neće biti izuzetaka kada je u pitanju njihovo hapšenje".
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica Međunarodne novinarske nagrade Lorenzo Natali 2008. koju dodjeljuje Europska komisija u suradnji sa Reporterima bez granica.

XS
SM
MD
LG