Dostupni linkovi

Djordjević, prerušen u Novicu Karadžića


U Crnoj Gori nema novih detalja o dužini boravka haškog bjegunca Vlastimira Đorđevića medijske špekulacije se razlikuju od informacije da je Đorđević boravio na teritoriji Crne Gore tri godine, pa do takođe nepotvrđenih saznanja da se u Crnoj Gori nalazio dva i po mjeseca ili nedjelju dana. Međutim, nezvanične informacije se u velikom djelu poklapaju kada se govori o identitetu i mjestu boravka Đorđevića. Navodi se da je pod imenom Novica Karadžić boravio u budvanskom naselju Lazi, predstavljajući se kao građevinski preduzimač kamufliran dužom kosom i bradom. Izvor podgoričkih „Vijesti“ je saopštio da su crnogorski policajci dobili dojavu da je Đorđević iz Moskve sa lažnom ličnom kartom izdatom u Srbiji došao u Budvu, najvjerovatnije prije sedam dana. Prema istim navodima Đorđević se krio u tri budvanska stana, svakodnevno mijenjajući skrovište. Zanimljivo je da niko od stanara na tim lokacijama nije mogao da potvrdi da je Đorđević stvarno tu i boravio. Kako je za crnogorsku javnost od nespornog značaja da li se haški bjegunac Vlastimir Đorđević slobodno kretao po Crnoj Gori svega nedjelju dana ili čak tri godine, pitali smo člana skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu Džavida Šabovića da li će na tom Odboru biti riječi o slučaju Đorđević:

„Mi imamo redovno odbore i mi ćemo sigurno na nekoj od narednih sjednica govoriti o tome. Mi smo od dosadašnjeg direktora Uprave policije redovno informisani o svim tim događajima koji se dešavaju. Ja svakako pozdravljam ovu akciju i to je još jedna nada da će svi zločinci koje traži Hag biti na kraju uhvaćeni i izručeni Hagu tamo đe im je i mjesto. O tome koliko je boravio i da li je toliko boravio to su još nagađanja, ali svakako treba dobro otvoriti oči da nam se nikad ne dogodi slično, da nam se sjutra neki novi haški bjegunac opet ne nađe u Crnoj Gori“.

Podsjetimo. Akcija hapšenja Đorđevića na zahtjev haškog Tribunala obavljena je u nedjelju u ranim jutarnjim satima u najvećoj tajnosti i bez ikakvih incidenata i svjedoka.
XS
SM
MD
LG