Dostupni linkovi

KRANJ


Na Brdu kod Kranja za danas je zakazan drugi sastanak stalnog zajedničkog odbora
predstavnika zemalja nasljdnica bivše SFRJ.
Kako prenose crnogorski elektronski mediji, imovina kompanija iz Srbije u Hrvatskoj vrijedi oko 700 miliona eura, dok hrvatske u Srbiji potražuju milijardu eura.
Nezvanične procjene govore da preduzeća iz BiH potražuju imovinu vrijednu 500 miliona eura.
U posljednje vrijeme iz Srbije i Hrvatske stižu 'signali' da bi problem mogao da bude riješen bilateralnim ugovorom uz otvorenu mogućnost zamjene imovine, na kome naročito insistiraju privrednici.

LJUBLJANA
Bivši slovenski premijer Anton Rop u nedjelju je izjavio kako je slovenska obavještajna služba 2004. prisluškivala telefonske razgovore hrvatskog premijera Ive Sanadera s tadašnjim opozicionim čelnikom i sadašnjim premijerom Janezom Janšom i utvdila da su njih dvojica dogovarali incidente u Piranskom zaljevu.
"Hrvatska vlada davala je direktive kada da dođe do incidenta i to neposredno prije izbora. Janša i Sanader dogovarali su se kad će doći do incidenata u Piranskom zaljevu", ustvrdio je Rop u razgovoru za RTV Slovenija.
  • 16x9 Image

    Mirna Sadiković

    U novinarstvu je od 1994. Na Tuzlanskoj televiziji stiče prva novinarska iskustva kao reporter, a potom radi i kao urednik do 1999. Radila je na OBN televiziji, u sarajevskoj redakciji "Nezavisnih novina", a 2001. postaje dio ekipe Radija Slobodna Evropa. Obrađuje političke i ekonomske teme.

XS
SM
MD
LG