Dostupni linkovi

Vanredna vijest

KRANJ


Na Brdu kod Kranja za danas je zakazan drugi sastanak stalnog zajedničkog odbora
predstavnika zemalja nasljdnica bivše SFRJ.
Kako prenose crnogorski elektronski mediji, imovina kompanija iz Srbije u Hrvatskoj vrijedi oko 700 miliona eura, dok hrvatske u Srbiji potražuju milijardu eura.
Nezvanične procjene govore da preduzeća iz BiH potražuju imovinu vrijednu 500 miliona eura.
U posljednje vrijeme iz Srbije i Hrvatske stižu 'signali' da bi problem mogao da bude riješen bilateralnim ugovorom uz otvorenu mogućnost zamjene imovine, na kome naročito insistiraju privrednici.

LJUBLJANA
Bivši slovenski premijer Anton Rop u nedjelju je izjavio kako je slovenska obavještajna služba 2004. prisluškivala telefonske razgovore hrvatskog premijera Ive Sanadera s tadašnjim opozicionim čelnikom i sadašnjim premijerom Janezom Janšom i utvdila da su njih dvojica dogovarali incidente u Piranskom zaljevu.
"Hrvatska vlada davala je direktive kada da dođe do incidenta i to neposredno prije izbora. Janša i Sanader dogovarali su se kad će doći do incidenata u Piranskom zaljevu", ustvrdio je Rop u razgovoru za RTV Slovenija.
  • 16x9 Image

    Mirna Sadiković

    U novinarstvu je od 1994. Na Tuzlanskoj televiziji stiče prva novinarska iskustva kao reporter, a potom radi i kao urednik do 1999. Radila je na OBN televiziji, u sarajevskoj redakciji "Nezavisnih novina", a 2001. postaje dio ekipe Radija Slobodna Evropa. Obrađuje političke i ekonomske teme.

XS
SM
MD
LG