Dostupni linkovi

ZAGREB


Pred Županijskim sudom u Zagrebu u ponedeljak počinje sudjenje penzionisanim generalima Rahimu Ademiju i Mirku Norcu kojima će se suditi za ratne zločine počinjene u akciji "Medački džep" 1993., nakon što je Tribunal u Hagu u septembru 2005. ustupio taj predmet hrvatskom pravosudju.
Optužnica tereti generale za ratne zločine protiv civilnog stanovništva i ratnih zarobljenika u akciji "Medački džep", pa do povlačenja Hrvatske vojske s tog područja od 9. do 17. septembra 1993.

RAMALA
Kancelarija palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa u Ramali na Zapadnoj obali saopštila je da se odgađa inauguracija vanredne palestinske vlade, koja je bila zakazana za danas.
Agencije javljaju da nije dato objašnjenje za odlaganje polaganja zakletvi novih ministara.
Pokret Hamas u potpunosti kontroliše Pojas Gaze, a njegovi lideri odbacili su objavu vanrednog stanja u Gazi koje je proglasio vođa Fataha i palestinski predsjednik Mahmud Abas.
Istovremeno, američki izaslanik Džejkob Vejls rekao je danas palestinskom lideru Mahmudu Abasu, tokom sastanka u Ramali, da će SAD podići zabranu direktne pomoći Palestincima, čim Abas formira privremenu vladu.
XS
SM
MD
LG