Dostupni linkovi

PRIŠTINA


Stručnjaci iz SAD, Velike Britanije, Francuske, Njemačke i Italije u petak su sastavili novi nacrt rezolucije o Kosovu, kojim se predviđa obnavljanje rezolucije 1244 na 120 dana i nastavak pregovora, piše u subotu prištinski list "Zeri".
List prenosi izjavu jednog zapadnog diplomate koji je rekao da su u Njujorku stručnjaci "petorke" finalizovali novi nacrt rezolucije i poslali ga na odobravanje vladama svojih zemalja.
Diplomata je rekao da se novim nacrtom predviđa da se rezolucija 1244 obnovi na 120 dana i da se tokom tog perioda Beograd i Priština pozovu na nove pregovore koje će voditi novi izaslanik UN-a.
Navodi se još da su zapadne zemlje planirale da novi nacrt rezolucije bude poslat Rusiji u ponedjeljak, dok će sredinom naredne sedmice biti zvanično prezentovan u Vijeću sigurnosti UN.
  • 16x9 Image

    Dženana Karabegović

    Diplomirani žurnalista. Od 1999. prelazi iz Tuzle u Sarajevo, gdje u bh. dopisništvu RSE počinje raditi kao novinarka. Obrađuje političke teme, uređuje i vodi radijske emisije i urednica je magazina TV Liberty.

XS
SM
MD
LG