Dostupni linkovi

Vanredna vijest

VAŠINGTON


Pomoćnik američkog državnog sekretara za evropske poslove Danijel Frid (Daniel Fried) rekao je danas da SAD ostaju pri stavu da Kosovo mora dobiti nezavisnost i da je u "najboljem interesu" Srbije da se pitanje Kosova riješi što prije, kako bi zemlja mogla napredovati u pravcu evroatlantskih integracija.
Frid je u razgovoru sa nekoliko beogradskih novinara u Vašingtonu rekao da SAD ne žele jednostrano priznavanje nezavisnosti Kosova, jer bi to bilo "najgore rješenje" ali je naglasio da je održavanje statusa kvo samo izvor nove nestabilnosti.
On je naglasio da je plan Martija Ahtisarija, koji Rusija sada ne podržava, rađen u okviru tima u kojem su bili ruski stručnjaci, koji su tom planu dali važan doprinos.
  • 16x9 Image

    Lejla Sarić

    Diplomirani žurnalista. U novinarstvu od 1996, a u sarajevskoj redakciji RSE od 2002. kao novinar za radijski program i TV Liberty, te urednik vijesti. Od 2005. godine je urednik i web master internet stranice Radija Slobodna Evropa, a od 2016. regionalni web urednik za Balkanski servis.

XS
SM
MD
LG