Dostupni linkovi

SARAJEVO


Američki ambasador za pitanja ratnih zločina Clint Williamson izjavio je da je, prema većini indicija iz proteklih godina, bivši lider bosanskih Srba Radovan Karadžić u Srbiji, kao i bivši komandant vojske bosanskih Srba, general Ratko Mladić, objavljuje sarajevski "Dnevni avaz".
"Za Mladića imamo dosta jake dokaze da je u Srbiji. Ne znamo s potpunom sigurnošću gdje je bivši lider pobunjenih Srba u Hrvatskoj Goran Hadžić, a nije jasno da li je bosanski Srbin Stojan Župljanin u Srbiji ili Republici Srpskoj . Nastavljamo vršiti snažan pritisak na vlasti Srbije da tragaju za njima i uhapse ih kada ih lociraju, jer najviše indicija upućuje, kao što sam već rekao, na to da je većina bjegunaca upravo tamo", rekao je Williamson.

BEOGRAD
Nakon nastavka pregovora Beograda i Bruxellesa o Sporazumu o stabilizaciji i pridruženju Srbije Evropskoj uniji, danas se održava sastanak Unapređenog dijaloga. Stručnjaci Vlade Srbije predstavljaju opću ekonomsku situaciju u toj zemlji, prije svega makroekonomsku politiku, stanje na tržištu rada i zapošljavanja.
XS
SM
MD
LG