Dostupni linkovi

BEOGRAD


Ministar za Kosovo u Vladi Srbije Slobodan Samardzzich izjavio je da bi Srbija odmah ponisstila eventualnu odluku kosovskih Albanaca o proglassenju nezavisnosti Pokrajine.
"U slucaju proglassenje nezavisnosti Kosova na teritoriji Srbije, koja je medjunarodno priznata i suverena, drzzava ima puno pravo da takav akt ponissti. Dobro je da to unapred svi znaju. Iza takve odluke stoji cela vlada i svi drzzavni organi", rekao je Samardzic.

NOVI SAD
Bivssi ambasador Srbije i Crne Gore u Vassingtonu Milan St. Protich ocenio je da che se "arogantni stav" Vlade Srbije prema SAD, zbog americckog zagovaranja nezavisnog Kosova, "losse zavrssiti" po Srbiju.
Protich je za danassnji novosadski "Gradjanski list" rekao da osstre reakcije iz vlade na izjave predsednika SAD Dzzordzza Bussa Srbiji nissta dobro ne mogu doneti, "osim ssto che se neko od nassih politiccara osetiti hrabrim".
Prema njegovim reccima, Srbija je osetila kako je biti neprijatelj SAD u NATO bombardovanju 1999. godine.
"Mozze se lako dogoditi da upravo Putin, ako s Amerikancima postigne dogovor o nekim drugim pitanjima vazznijim za Rusiju, preuzme obavezu da ubedi Beograd da popusti u pitanju Kosova", rekao je Protich.
XS
SM
MD
LG