Dostupni linkovi

Vanredna vijest

DEN HAAG


U Haškom tribunalu sutra će biti izrečena presuda bivšem predsjedniku takozvane Republike Srpske Krajine Milanu Martiću, optuženom za zločine nad nesrbima od 91. do 95. u Kninskoj krajini i zapadnoj Bosni , te za raketni napad na Zagreb, svibnja 1995. godine.
Suđenje Martiću je trajalo od prosinca 2005. do studenoga 2006. godine. Martić je prebačen u Haški tribunal 15. svibnja 2002. godine, tjedan dana kasnije se pred Sudskim vijećem Tribunala izjasnio da nije kriv ni po jednoj tački optužnice.

PODGORICA
Član Venecijanske komisije Srđan Darmanović ocjenio je kako je u ovom trenutku vrlo izgledna opcija da novi crnogorski ustav bude donesen na referendumu, a ne u parlamentu. U interview za "Republiku", Darmanović je to obrazložio činjenicom što usvajanja novog Ustava prije svega zavisi o tome da li će biti izvanrednih izbora, a to kako je kazao "govori da partijski interesi imaju prevagu u donošenju crnogorskog Ustava".
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica Međunarodne novinarske nagrade Lorenzo Natali 2008. koju dodjeljuje Europska komisija u suradnji sa Reporterima bez granica.

XS
SM
MD
LG