Dostupni linkovi

Vanredna vijest

BRISEL


Belgijanci danas izlaze na parlamentarne izbore čiji bi rezultat mogao dovesti do daljnjeg jačanja belgijskih federalnih jedinica na račun savezne države.
Sadašnji premijer, flamanski liberal Gaj Verhofštat, prema posljednjim anketamam najvjerovatnije neće dobiti treći uzastopni mandat.
Najveće šanse za pobjedu ima demokršćanin i premijer Flandrije Iv Laterme, koji se zauzima za dalju federalizaciju države.

MOSKVA
Ruski predsjednik Vladimir Putin apelovao je na vodeće kompanije s Zapada da iskoriste mogućnosti za ulaganja u njegovu zemlju, a zauzvrat obećava fer-plej.
Putin, koji se povlači naredne godine nakon osam godina jakog ekonomskog rasta u Rusiji, vrlo samouvjereno "nanizao" je brojčane podatke na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu.
"U Rusiji je zabilježeno ukupno 150 milijardi dolara stranih investicija, dok su ruska ulaganja u inostranstvu 138 milijardi", rekao je Putin u izlaganju pred oko 100 direktora različitih kompanija s Zapada.
  • 16x9 Image

    Lejla Sarić

    Diplomirani žurnalista. U novinarstvu od 1996, a u sarajevskoj redakciji RSE od 2002. kao novinar za radijski program i TV Liberty, te urednik vijesti. Od 2005. godine je urednik i web master internet stranice Radija Slobodna Evropa, a od 2016. regionalni web urednik za Balkanski servis.

XS
SM
MD
LG