Dostupni linkovi

Vanredna vijest

HEILIGENDAMM


Njemačka kancelarka Angela Merkel zatražila je od američkog predsjednika kao i ostalih zemalja grupe G8 da "odlučno" djeluju prema klimatskom zagrijavanju. Sjedinjene Američke Države medjutim još uvijek odbijaju prihvatiti obvezujuće mjere. George Bush je izjavio kako je na Summit došao s jakom željom da zajedno s ostalim razmotri kako se mogu ostvariti glavni ciljevi Kyoto sporazuma.
"Jedan od njih je smanjenje emisije štetnih plinova. Drugi je pronaći nove nezavisne izvore energije. U našem slučaju je to sirova nafta iz dijelova svijeta gdje imamo prijatelje. Ponekad ih nemamo svuda", kazao je Bush.
Paralelno, jedan visoki američki zvaničnik je izjavio kako završni kominike grupe G-8 neće sadržavati dugoročne ciljeve o smanjenju emisije štetnih plinova koja prouzrokuje globalno zatopljenje.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG