Dostupni linkovi

Vanredna vijest

BEOGRAD


Srbijanska policija uhapsila je osam od 15 članova organizirane kriminalne grupe čiji je organizator poslovni čovjek Stanko Sbotić. Svi se oni sumnjiče za krijumčarenje cigareta kojima je država oštećena za više od 40 miliona eura.
Prema saopštenu MUP-a, medju uhapšenima je i bivši načelnik novosadske policije i njegov kolega iz Centra Državne sigurnosti Novog Sada, dvojica bivših radnika Savezne uprave carina, kao i radnici Subotićeva preduzeća "MIA" iz Uba. Uhapšen je i jedan od osnivača paravojne grupe "Škorpioni", čiji su pripadnici učestvovali u ratu u Bosni i Hercegovini i na Kosovu.
Uhapšena grupa se sumnjiči da je od 1995. do 1997. godine uvozila cigarete bez evidentiranja i prodavala ih na crnom tržištu. "Taj novac su iz Srbije prebacivali preko Crne Gore i Makedonije na svoje račune na Cipru", navela je policija, dodajući da se za Subotićem i ostatkom grupeintenzivno traga.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG