Dostupni linkovi

Nova masovna grobnica?


Enes HALILOVIC

U utorak je na lokalitetu Majdan Rudnica počela je provera tvrdnji da su tu zakopani leševi tokom NATO bombardovanja '99. godine.

"U sledećih nekoliko dana pokušaćemo da izvršimo sklanjanje kamenja iz zemlje, da vidimo da li se ispod nas nalaze ostaci ljudskih tela. Ako budemo naišli na bilo kakve pokazatelje, odnosno tragove ostataka ljudskih tela, onda ćemo tu zastati i krenuti u sveobuhvatnu akciju. Za sada je ovo samo preliminarno istraživanje da li ćemo da potvrdimo ili nećemo da potvrdimo priče pojedinih ljudi, koje ne mogu sada da imenujem, da su ovde istovareni iz kamiona ljudski ostaci."

Na licu mesta bili su i Veljko Odalović iz Komisije za nestala lica Vlade Srbije kao i Arif Mućoli iz Komisije za nestala lica Vlade Kosova, te Haki Kasumi iz Udruženja porodica nestalih lica iz Prištine.

"Treba pretražiti svako mesto gde postoji sumnja da se nalaze leševi. To moramo raditi zbog porodica žrtava i nestalih lica", rekao je Arif Mućoli.

U Majdanu je trenutno smešteno nekoliko vozila preduzeća 'Kosovo put', a lokacija je na 100 metara od puta Raška-Leposavić, između kontrolnih punktova MUP-a Srbije i KFOR-a u međuzoni.
XS
SM
MD
LG