Dostupni linkovi

SARAJEVO


Udruženje "Majke enklava Srebrenica i Žepa" ocijenila je da je policija Republike Srpske inscenirala hapšenje bolesnog i polumrtvog haškog optuženika Zdravka Tolimira.
"Iza nemoćnog MUP-a RS stoji "moćna vlada" koja je i inscenirala hapšenje kako bi svijetu i javnosti pokazali da institucije RS savjesno obavljaju svoj posao", stoji u priopćenju ovog udruženja.
Nakon što je u petak izručen Haškom tribunalu, Tolimir je smješten u zatvorsku bolnicu, a u ponedjeljak bi se trebao izjasniti pred sudom.
Tolimir, prema tvrdnjama pojedinih lječnika, boluje od karcinoma.

SARAJEVO
Obitelji žrtava poginulih u Srebrenici 1995. godine podnijeće tužbu protiv Nizozemske i UN zato što ih smatraju djelimično odgovornim za genocid u Srebrenici. Nizozemske jedinice u sastavu Međunarodnih snaga dopustili zločin u ovom gradu 1995. Nizozemska odvjetnička tvrtka Van Diepen Van der Kroef, koja predstavlja grupu od oko 6.000 članova obitelji, najavila je da će u ponedjeljak protiv Nizozemske podnijeti građansku tužbu. Srebrenica je bila pod zaštitom UN, ali su nizozemski vojnici napustili područje, a bosanski Srbi su potom odveli i ubili oko 8.000 Bošnjaka, muškaraca i dječaka.
XS
SM
MD
LG