Dostupni linkovi

SARAJEVO


"Organizirano bjekstvo ratnog zločinca Radovana Stankovića iz zatvora u Foči najbolje pokazuje privrženost dijela državnih struktura Republike Srpske politici i praksi genocida, zločina i progona nesrpskog stanovništva kreatora RS-a Radovana Karadžića", izjavio je predsjednik Socijaldemokratske unije (SDU) BiH Sejfudin Tokić.
Policijske službe procjenjuju da se osuđeni ratni zločinac Radovan Stanković koji je u petak pobjegao iz zatvora u Foči vjerojatno je već napustio teritorij Bosne i Hercegovine i nalazi se u Srbiji ili Crnoj Gori.

PODGORICA
Predsjednica Internacionalne lige humanista Sonja Štiglbauer otkazala je dolazak u Budvu na ceremonijal dodjele priznanja za humanost Milu Đukanoviću i Svetozaru Maroviću ,kao i na popratnu međunarodnu konferenciju koja .
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG