Dostupni linkovi

564 - HRANA JE NAJBOLJA ISHRANA?


Žana KOVACEVIC - Marija ARNAUTOVIC - Mirna SADIKOVIC - Gordana KATANA - Ivan KATAVIC - Marko DIVKOVIC


  • Hrana je najbolja ishrana?: nedavno trovanje više od 800 građana Sarajeva povod je da se još jednom upitamo kakog je kvaliteta hrana koju jedemo. Stučnjaci kažu da Bosanci i Hercegovci prije svega jedu ono što je jeftino.

  • Izaberi pa potkupi: u novom sazivu i u državnom i u federalnom Parlamentu je oko 20 posto više profesionalnih poslanika nego ranijih godina. Visoke plate su dovoljan razlog da se odluče na takav korak.

  • Dom za čekanje: dom penzionera u Banjaluci izgrađen je prije 18 godina, ali ni do danas nije počeo sa radom. Oko 300 potencijalnih korisnika već dvije godine čeka da se smjesti u ovu ustanovu.

  • Tragovi su ostali za nama: oko 50 aktivista Regionalne mreže “Prigovor savjesti”, treću godinu putuju po gradovima u regiji, u cilju širenja trajnog mira na ovim ratovima opustošenim prostorima.

  • Cijeđenje šuma: prije četrdeset godina u vrijeme euforije nastale pronalaskom Muške vode, Kladanj je bio među najbogatijim opštinama BiH. Danas, Kladanj je ponovo siromašni grad Capinera čiji loš imidž pokušava promijeniti nekolicina preduzetnika.

XS
SM
MD
LG