Dostupni linkovi

Podrška evropskim integracijama Srbije


"Za vreme predsedavanja EU intenziviraćemo dijalog i bliže sarađivati sa Srbijom. Želimo da stimulišemo nastavak pregovora o stabilizaciji i pridruživanju i sprovođenje sporazuma o viznim olakšicama”, rekao je Amado i dodao da vlasti u Srbiji imaju odgovornost u procesu pridruživanja, ali da i Evropska unija mora da ispuni svoj deo odgovornosti. “Siguran sam da ćemo naći rešenje za delikatne probleme sa kojima se u ovom trenutku suočavamo”, rekao je Amado.

Srpski predsedik Boris Tadić ponovio je, u razgovoru sa portugalskim ministrom, da je strateški cilj Srbije da postane članica EU i da će saradnja sa Hagom biti prioritet. “Paralelno sa procesom evropskih integracija, Srbija brani svoje interese na Kosovu i Metohiji”, dodao je Tadić i ponovio da nezavisnost Kosova ne bi destabilizovala samo Srbiju, već čitav region.

Luis Amado razgovarao je i sa srpskim premijerom Vojislavom Koštunicom i ministrom spoljnih poslova Vukom Jeremićem. Koštunica je istakao opredeljnost Srbije za evropske integracije i ponovio stav o Kosovu, a Jeremich je preneo da je Beograd dobio podršku Portugalije u procesu liberalizacije viznog režima.
  • 16x9 Image

    Iva Martinović

    Posle petooktobarskih promena počinje da radi na beogradskom radiju Studio B, u početku kao novinar-reporter, a potom i kao urednik informativnih emisija. U aprilu 2007. prelazi na RSE, gde radi kao novinar-reporter i voditelj dnevnih informativnih emisija.

XS
SM
MD
LG