Dostupni linkovi

PODGORICA


Crna Gora che potpisati sa Evropskom unijom (EU) Sporazum o stabilizaciji i asocijaciji najesen, a ne u junu, kako je ranije visse puta najavljeno.
Direktor u Direktoratu Evropske komisije za prossirenje Pjer Mirel je negirao tvrdnje da se potpisivanje Sporazuma odlaze zbog toga sto je Crna Gora nedavno, mimo saglasnosti EU, prihvatila dogovor sa SAD kojim se obavezala da neche izruccivati americcke drzzavljane Medjunarodnom kriviccnom sudu.
"Razlozi (odlaganja potpisivanja Sporazuma) su iskljuccivo tehniccki i proceduralni", istice Mirel, dodajuci da ovaj dokument treba da se prevede na 23 jezika.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG