Dostupni linkovi

MOSKVA


Americcka drzzavna sekretarka Kondoliza Rajs izjavila je danas u Moskvi da je "veoma vazzno priznati da Kosovo visse nikada neche biti sastavni deo Srbije, jer je to nemoguche".
"Nema nikave ssanse da Srbija i Kosovo zzive zajedno. Najbolje bi bilo da nastave da ostvaruju svoje interese odvojeno", kazala je Rajsova.
"Pre nego ssto dodjemo do faze kada Rusija bude donosila odluku (o rezoluciji), treba joss da radimo na tome kako bismo uzeli u ozbir sva strahovanja i interese svih", dodala je americcka drzzavna sekretarka. Kazala je da nije potrebno "joss mnogo vremena da Kosovo dobije nezavisnost", dodajuchi da che rezolucija biti predlozzena u Savetu bezbednosti UN "veoma uskoro, kroz nekoliko nedelja".
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG