Dostupni linkovi

MOSKVA


SAD nece dozvoliti da Rusija spreci izgradnju njegovog antiraketnog stita u Evropi, izjavila je americka drzavna sekretarka Kondoliza Rajs (Condoleezza Rice) nakon susreta u Moskvi sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.
"SAD moraju biti u stanju da koriste tehnologiju u cilju svoje odbrane i mi cemo to uraditi", izjavila je Rajsova, dodajuci da niko ne moze ocekivati da ce SAD dozvoliti bilo kome da ulozi veto na americke interese u bezbednosti.
Istovremeno, Putin i Rajsova su se dogovorili da ublaze retoriku bez obzira na sporna pitanja, izjavio je sef ruske diplomatije Sergej Lavrov. Oni su razgovarali o nizu spornih pitanja u odnosima izmedju dve zemlje. Jedna od kljucnih tema bila je i konacni status Kosova.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG