Dostupni linkovi

SARAJEVO


Tri člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine otputovali su u Irak gdje bi, između ostalog, trebali posjetiti vojnike Oružanih snaga BiH (OS BiH) koji učestvuju u savezničkim operacijama, objavljuju danas bh. mediji.
Bosanskohercegovačka državna delegacija trebala bi se sastati i sa generalom Davidom Petraeusom, glavnokomandujućim američkih snaga u Iraku.
Američka strana nedavno je ponudila BiH da za 50 posto poveća broj svojih vojnika koji učestvuju u iračkoj operaciji, ali u Predsjedništvu su demanatovali da će se o ovoj temi govoriti tokom susreta sa Petraeusom.

SARAJEVO
Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić izjavio je juče da će konačna odluka o stend-baj aranžmanu sa MMF-om biti donesena nakon dogovora sa predstavnicima svih nivoa vlasti u BiH.
Na sastnaku s delegacijom MMF-a Špirić je ukazao na snažan, ali neujednačen rast industrijske proizvodnje u BiH u prošloj godini.
  • 16x9 Image

    Maja Bjelajac

    U skoro dvije decenije novinarske karijere, izvještavala i istraživala o temama iz kulture, politike i društva za najveće medije u Republici Srpskoj o od 2006. radi kao dopisnik RSE iz Banjaluke.

XS
SM
MD
LG