Dostupni linkovi

BRISEL


Sefovi diplomatija Evropske Unije pozdravili su danas u Briselu dogovor o formianju nove vade Srbije.
Oni occekuju da che nova demokratska proevropska srpska vlada biti potvrdjena u srpskom parlamentu, ssto che, uz reforme i saradnju sa Hasskim sudom, omoguchiti da se "ozzivi" perspektiva ukljuccivanja Srbije u EU.
To je novinarima izjavio evropski komesar Oli Ren koji je izrazio uverenje da che nova vlada u Beogradu "dati prostor" za brzu obnovu pregovora o sporazumu o stabilizaciji i pridruzzivanju ssto, kako je naglasio, otvara vrata i za cclanstvo Srbije u EU.
Ren je istakao da vech sutra ili prekosutra occekuje parafiranje sporazuma o viznim olakssicama i readmisiji EU-Srbija.
"Saradnja sa Hasskim sudom ostaje kljuccni uslov za obnovu pregovora" o pridruzzivanju, a Srbija mozze nastaviti tessnju integraciju s Evropskom unijom uz sprovodjenje ekonomskih i ostalih reformi.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG