Dostupni linkovi

BEOGRAD


Skupština Srbije raspravljala je danas o Prijedlogu zakona o ministarstvima . Po tom zakonu, nova vlada Srbije bi imala 22 ministarstva, a ustrojilo bi se i novo ministarstvo za Kosovo i Metohiju.
Srpska radikalna stranka i Socijalistička partija Srbije objavile su danas da neće odugovlačiti raspravu i da će omogućiti da nova vlada bude formirana u zakonskom roku.
Sutra će se poslanicima obratiti mandatar za sastav nove vlade Vojislav Koštunica. Rok za izbor nove Vlade Srbije istječe 15. svibnja u ponoć.

PRAG
Predsjednica gruzijskog parlamenta Nino Burdzanadze koja je danas posjetila sjedište Radija Slobodna Evropa kazala je da je određivanje statusa Kosova vrlo osjetljivo pitanje koje se sa pozornošću mora definirati. "To je presedan i to prilično osjetljiv, ali status Kosova je sasvim drugačije pitanje od onog Abhazije i Južne Osetije", rekla je predsjednica gruzijskog parlamenta.
Ona je istaknula da je iznenađena što Rusija pokušava izjednačiti status Kosova i Abhazije i Južne Osetije . Pitanje Kosova nije toliko jednostavno kako se nekima čini i zato je potrebna da mežunarodna zajednica oko statusa bude vrlo pažljiva.
XS
SM
MD
LG